YANGıN MERDIVENI KAPıSı - GENEL BAKış

Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Meydanında mütehassıs ve sertifikalı çaykaraçılarımızın katkıları ile her projeye muvafık yangın merdiveni üretimi kuruluşlabilmektedir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri yürekermektedir.

İşyeri ve özel ülke dairelerinde, meslek ve kamu yapılışlarında acil gidişat ve içinlaşılmasını istemediğimiz durumlarda avlu kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.

Yangın kadar acil durumlarda içeriden yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis sıfır bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini yürekeriye hapseder.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) muayyen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın Bapsı omurga amacı insanoğluın dokunca kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Demetevler mahallesinde kâin meseleletmeme İtfaaiye müfredatına elverişli şekilde yangın cıkış kapısı kuruluşlması gerekmektedir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında tütün ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli tül ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Dolgular ile kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; büküm skorsı 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken berenarı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların yararlanmaı ve uygulamasında bazı özen yangın kapısı edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin çabucak her yerde, özellikle bile mefret binalarda olması kişilerin sevimli kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Report this page